| |
| Author |
Message |
イザベラ
Dixanadu

|
Posted:
Fri Jul 18, 2008 2:20 pm |
  |
Та, ето една съвсем random тема от мен, в последствие на това че нямам какво да правя, а и този раздел е относително беден на теми
Ето едно аниме, което свърших преди няколко дни, и ми направи изключително голямо впечатление [e, то с моите критерии ко да се очаква - едни shoujo глупости и кукли са ме достатъчни ]
~
Възнамерявах да преведа инфото от wikipedia, но в последствие реших аз да се пробвам да направя опит за review.
----------------------------------------------------------------------------------
Rozen Maiden
Значи, историята се върти около Jun, ученик в прогимназията, прекалено вглъбен в себе си и компютъра си, необръщащ никакво внимание на [глупавата xD] си сестра, който един ден получава изненадващо посещение от Shinku, жива кукла, която в последствие се оказва петата кукла Rozen Maiden. Кратко след появяването й, Jun бива нападнат, и тя му обещава че ще спаси живота му ако той направи клетва на вярност към нея и й служи. Макар и доста нежелателно той се съгласява и от там започват всичките странни случки...
Куклите Rozen Maiden
~
Седемте кукли са били създадени от човек на име Rozen [когото те наричат "Татко"], който ги прави с надеждата да успее да получи перфектното момиче - Alice - но не успява с нито една, и така седемте Rozen Maiden са обречени на вековна битка помежду си - наречена Alice Game - с целта да се превърнат в идеалната Alice, въпреки че не всяка от тях има желанието да се изправи срещу сестрите си.
Източникът на сила на куклите е човешки гостоприемник, споменат като "медиум", и въпреки че могат да действат и без медиум, той им дава голяма сила.
~~~~~~~~~~~~~~
Първата кукла - Suigintou
Садистична, арогантна, и бездушна - нейното желание да стане Alice е най-огромно измежду сестрите й кукли. Тя използва всички методи, независимо колко чудовищни за да унищожи другите кукли.
Втората кукла - Kanaria
Ексцентрична и смешна, тя се смята за най-добрия стратег измежду куклите, въпреки че е далече от това положение. За разлика от Suigintou тя не е водена от такава голяма омраза, и често е причината за комичните ситуации в епизодите.
Третата кукла - Suiseiseki
Suiseiseki е представена като сестра близначка на четвъртата кукла Souseiseki, и за разлика от всички останали кукли тя цени любовта на сестра си повече отколкото идеята да стане Alice.
Леко враждебна и забавна - една от любимите ми кукли
Четвъртата кукла - Souseiseki
Със сила подобна на Shinku, тя не толелира слабостта, и притежава подобна власт в говора си. Тя е представена като куклата която е с най-"мъжествено" излъчване, както по външен вид, така и по говор, личащо си по това че тя използва "boku" вместо "watashi".
Петата кукла - Shinku
Shinku е изобразена като типичния викториански аристократ, често доста капризна и възвишена, тя е една от първите герой появили се в анимето. Но въпреки всичко тя е най-рационално мислещата и уравновесена кукла живееща в дома на Jun. Също така, подобно на Souseiseki e една от най-силните образи.
Шестата кукла - HinaIchigo
(това розовото, обезателно )
Образът с най-детски характер, наивна и относително безсилна, въпреки всичко тя има най-добри намерения към тези около тях. Тя също не е завладяна от идеята да стане Alice.
Barasuishou
Barasuishou се представя като седмата Rozen Maiden кукла, като всъщност това е клопка за останалите кукли за тяхната Rosa Mystica.
Barasuishou e създадена от Enju, ученик на Rozen, който иска да надмине своя учител по долен начин.
Kirakishou
Това е истинската седма кукла. В мангата тя се появава 6ти volume, и е представена в 7ми. В анимето обаче, тя така и остава не представена, появява се единствено в края на Rozen Maiden само за няколко секунди.
Download:
Rozen Maiden: http://www.animea.net/download/352/Rozen+Maiden.html
Rozen Maiden Traumend: http://www.animea.net/download/742/Rozen+Maiden+2.html |
_________________ Welcome to the doll bordello of sadness....
you, so naive, noticed you had lost something
your all beloved, cute doll.... |
|
    |
 |
~sunny~

|
Posted:
Fri Jul 18, 2008 11:01 pm |
  |
Бе гледам ти аз СуисейСеки-то в скайпа, ма се забравям да те подпитам...
Та съвсем наскоро изгледах 1 сезон, преди има няма 3 седмци, за 2-ри още не съм се наканила. (затва не ти прочетох целия пост, че ше зема се наспойля, гомен ^^') Анимето ми хареса, само за 2 дни го ометох, за историята още много не мога да кажа, чак след 2 сезон и оназ ОВА ли е, какво е. Но...искааааам една кукла!!! Може и всичките Хина Ичиго изглежда супер гушкаво xD Суигинто е истеричка.... Шинку си ми е любимка~ (бтв скоро скивах страшно миличък косплей ^^) Близначките: за Соусейсеки някак си нямам много впечатления, освен - поздравления, че е издържала оня дядка >.< За Суй - ДЕСУ! Обичам герои с разни такива особености в говора ^^
Иии дано скоро се наканя на 2 сезон~ |
_________________ -What are you doing?
-I`m listening to...
-What are you listening to?
- The world.The sound of the world collapsing. |
|
  |
 |
イザベラ
Dixanadu

|
Posted:
Sat Jul 19, 2008 1:54 pm |
  |
Анимето е върхът~ и е голям кеф, че някой освен мене го гледа xDD
Хммм... и аз някаде първи сезон го минах за 2 дни, страшно увлекателно, и даже не се замислих да гледам и втория xD
И определено подкрепям желанието ти за кукла
Сичките са страшни образи~ desu
HinaIchigo определено става за игри по цял ден, като я гледам ква е припкава xDDD
О, да, и Shinku е страхотна (обаче горкия Jun, както го командват всички ) ... някакси както всичките са се устремили да станат Alice, ми се струва че на Shinku най би й отивало =D
Аз на скоро попаднах също на разкошен косплей, само че на Suigintou - определено много добре направен, даже до детайлите на розовите очи xD
На Souseiseki определено трябва да й се признае железните нерви на нея повече акцентират във втория сезон обаче...
А за Suiseiseki просто нямам думи xDD страшен образ просто, квато е хипер и само се разправа (отново, горкия Jun xDD)
Аз мисля скоро да хвърля едно око и на мангата, че гледам че пише че има някой разминавания....
А втория сезон също е много интересен (даже на мен по ми хареса от първия), сподели като започнеш да го гледаш ^_^
хубавото им е че се гледат на един дъх.... освен ако не те хване лимита в megaupload както често ставаше с мене
~ DESU
xDDD |
|
    |
 |
baffler

|
Posted:
Sat Jul 19, 2008 3:29 pm |
  |
Да си призная, като ти прочетох равю-то ми стана интересно и сега и аз го гледам. Но съм до 5-и епизод. За сега доволно върви, малко suspens-a липсва все още, но определено се заслужава. Много зарибяващ opening, всъщност на кой е парчето, че ме мързи да гледам в уики XDD ^^
P.P. Аз не успях да сваля нищо от мегаъплоуд, добре че една позната се притече на помощ и ми го метна. Като го изгледам, ще се изкажа по-компетентно.  |
|
|
  |
 |
~sunny~

|
Posted:
Sun Jul 20, 2008 3:34 pm |
  |
ОП-а е на Ali Project (много характерни мелодии...след .Hack// винаги ги познавам xD)
Иначе аз си го тегля от друго място, на MU все нямало места и ала бала -.-
За мангата като гледах в Baka-Updates, имаше и някакво one-shot, което разказва как е направена Шинку, ма не беше преведено >.<
Иначе се мятам на 2 сезон, веднага след като наваксам с D.Gray-man ^^' |
-I`m listening to...
|
  |
 |
イザベラ
Dixanadu

|
Posted:
Sun Jul 20, 2008 5:03 pm |
  |
А, go go ^_^
Надявам се да ти хареса, щото на мен лично втория ми направи по-голямо впечатление :]
[ама както винаги си оставам с моите твърдения че края е твърде незавършен XD]
Мда, опенинга е на ALI Project - Kinjirareta Asobi
baffler-chan, ако искаш мога дя ти я пратя или кача някаде, имам я пълната версия.
И опенинга на втория сезон пак го прават те, доста зарибяващи песни са и двете xD |
|
    |
 |
baffler

|
Posted:
Mon Jul 21, 2008 1:06 pm |
  |
Изгледах. ^^ Признавам си, не очаквах да е толкова добро като го почнах. Вече хвърлям любопитно око към втори сезон.
P.P. Аз изрових opening-a, но дали има шанс някой да има целия саундтрак, много ми харесват някои теми вътре в самото аниме. |
|
|
  |
 |
~sunny~

|
Posted:
Wed Jul 30, 2008 5:37 pm |
  |
baffler, ей тука си ровичкай ^^
http://tenshi.ru/anime-ost/Rozen_Maiden/ |
-I`m listening to...
|
  |
 |
イザベラ
Dixanadu

|
Posted:
Wed Jul 30, 2008 6:21 pm |
  |
|
    |
 |
|
|
|
View next topic
View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|
|
|